В семейството

Статия за Дарплей като метод за комуникация в семейна среда от Любомира Николова, социолог: DARPLAY_Family_LN

Ина Маркова, 21г. за Дарплей – “Аз не мога да опиша играта Дарплей с думи. Все едно да опишеш с думи някакво чувство –  не става, то просто трябва да се почувства. И с Дарплей е така – просто трябва да се играе тази необикновена игра. Без загубили – само победители.

Аз лично съм пример за влиянието й.  В началото бях леко скептична, но веднъж играла разбрах, че това е Играта. За това на Коледа реших да поиграя със семейството си. Трябва да отбележа, че когато сем. Маркови играят на нещо обикновено, играта се развива така: започва с леко заяждане, преминава в караница, баща ми се ядосва, сестра ми се сърди, край на играта и начало на скандала.

Ще излъжа, ако кажа, че мислех, че този път ще е различно. Но с Дарплей някак се получи. Изслушвахме се, говорихме, смяхме се, беше наистина весело, леко и приятно. Бях изненадана! Дарплей е много различна игра – от ново поколение. Това е като много вкусна манджа – дори да не си гладен пак ще си хапнеш.

Дори да не си в настроение, пак ще поиграеш Дарплей. Тези 3 минутки, в които всеки се чувства като знаменитост – взимаш интервю от самия себе  си, замисляш се над толкова много неща, които в ежедневието си подминаваш: слънцето, мечтите, добрите дела.

Спомняш си хубави моменти и ги преживяваш отново, сближаваш се с хората около теб, опознаваш ги. И така в тези малки 3 минутки човек се изпълва със 180 секунди преживявания, внимание, радост…… отново и отново с всеки играч и всеки въпрос.. И ето това не може да се опише с думи. Дарплей трябва да се играе… да се почувства”.