Изложба Общуване

Заповядайте на изложбата Общуване, една инициатива на Darplay, която свързва говоренето на различни езици с положителна емоция и естетическо преживяване. Можете да я разгледате всеки работен ден между 9:00 и 18:00 часа в салона на БНП Париба на бул. „Цар Освободител” № 2 в София.

Тя представя десет рисунки на Анна Кънчева и насочва вниманието на аудиторията към темата за комуникацията между хората, нуждата от разбирателство и сътрудничество, разбиране на света.

Специални гости на откриването на изложбата бяха Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Република Франция в България и Н. Пр. Беа Тен Тъшер, посланик на Кралство Нидерландия в България.

Г-н Кристоф Деру, управител на БНП Париба в България, приветства всички присъстващи с думите за значението на темата за общуването между хората. Той обърна внимание, че в ерата на дигиталните технологии и социалните мрежи, изключително важни остават, включително като част от философията на БНП Париба, възможностите за комуникация на живо, лице в лице.

Гостите с ентусиазъм се обединиха около тази кауза и всеки един успя да преживее значението на свободното общуване и откритостта между хората, за което спомогнаха картините и атмосферата в салона.

Заглавията на творбите са въпроси като „Кой е любимият Ви ден от седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък, събота или неделя?“, „Някога ползвали ли сте компас, за да намерите пътя в планината?“ или „Тази година ще посадите ли дърво? Ще посадите ли бреза, дъб или овошка?“, зададени на три езика – български, френски и английски.

Всички те са част от френско-английската версия на книгата Interview Play на издателство Darplay, партньор на БНП Париба относно новата експозиция. Съчетавайки картините с тези закачливи питания, на които всеки има отговор, изложбата приканва посетителите към по-активно общуване помежду им по време на нейното разглеждане.

Обвързването на говоренето на различни езици с положителна емоция и естетическо преживяване е водещ подход в работата на издателство Darplay. Сред останалите инструменти, вдъхновени от идеята за учене чрез общуване, се нареждат играта Darplay и книгите от поредицата Interview Play, насочени към тренирането на комуникативни умения на различни езици, развиването на екипното общуване, както и към успешното споделяне на ценностите в семейството.

За контакти: Румяна Ковачева, +359 884 320 324, kovacheva.rumi@gmail.com