За кого го правим?

Ами за всички нас. Малки и големи, които искаме да общуваме на различни езици ( и български) и това да ни радва. Да ни въодушевява, ентусиазира, да искаме да пуснем думите, нещата, които напират в нас.

Всеки е учил някакъв език, някога си, било в училище, било в школи. Това е супер. Традиционно се учи по учебник, пише се по дъска, преписват се думи, правят се упражнения –  трупа се къде активно, къде пасивно база данни от думи и думички, които за съжаление няма къде да се освободят, да оживеят.

Да си представим, че съм изкарала курс по английски/испански/френски някъде, по еди коя си система, знам доста думички, които стоят полуспящи в главата ми, аз имам нужда да ги събудя, да ги вкарам в действие, да правя неща с тях. Имам нужда да ги изява… да си ги ползвам в разговор, споделяне, игра, ситуация.

А не да се смущавам.

Какъв смисъл има да знаеш наизуст числата от 1 до 10 и да не можеш да смяташ с тях.

Затова направихме тази Къща на Езиците – място, където позволяваме на Думите да излязат и им даваме живот. Без усещане за грешки и стрес. С помощта на любими песни, музиканти, рисуване, театрални игри, йога, танци. Вкарвайки Движение, Емоция и Въображение.

 

Защото в нас има толкова много. От малки обаче, почваме да се спираме един друг и да се ограничаваме, да се страхуваме, че това, което ще кажем е грешно, глупаво, неподходящо. И така толкова идеи, толкова творчество и красота биват блокирани.

Но всичко това може да бъде освободено, спокойно с любов, изслушване и приемане. Darplay style

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *